Арсенал и Лийдс играят при 1:0 в мач от 29-ия кръг

...
Арсенал и Лийдс играят при 1:0 в мач от 29-ия кръг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал - Лийдс 1:0, Габриел Жезус бележи от дузпа

Арсенал и Лийдс играят при 1:0 в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. Двубоят се излъчва директно по DIEMA SPORT 2. На уеб страницата Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата. В 35-ата минута Габриел Жезус вкара от дузпа. 

Срещата стартира на висока скорост. Още в 10-ата секунда Расмус Кристенсен оптрави удар, който Аарън Рамсдейл съумя да избие. Веднага по-късно шут на Габриел Мартинели беше блокиран. 

В 20-ата минута йоркшърци проведоха многоходова офанзива, при която Луис Синистера центрира в наказателното поле, където след рикошет в Томас Партей кълбото се озова в Крисенсио Съмървил, който беше останал самичък против вратаря. Страничният рефер обаче сбърка и подвигна засада. След половин час игра Съмървил проби отляво, направи двойно с Марк Рока и се озова на стрелкова позиция, само че ударът му беше слаб и не затрудни Рамсдейл. 

Минута по-късно гостите откраднаха топката в центъра и проведоха страхотна контраофанзива. Съмървил напредна с топката и подаде към Брендън Аарансън. Америкенцът шутира от дребен ъгъл, само че вратарят се оправи. 

В 34-ата минута Габриел Жезус проби в наказателното поле, при което Люк Ейлинг, който беше паднал на тревата, го закачи в коляното. Главният рефер Лий Мейсън незабавно уточни бялата точка, а ВАР удостовери решението му. Зад топката застана Жезус и с удар в средата на вратата вкара за 1:0. 

В 38-ата минута " топчиите " проведоха бърза контраофанзива, при която бързо стигнаха до наказателното поле. Там се получи безредие, при което удари на Мартинели и Жезус бяха блокирани. 

Арсенал - Лийдс 1:0

1:0 Габриел Жезус (35-дузпа)

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Холдинг, Габриел, Зинченко, Партей, Джака, Йодегор, Мартинели, Тросар, Жезус

Лийдс: Меслие, Ейлинг, Кох, Кристенсен, Струйк, Фирпо, Рока, Аарансън, Съмървил, Харисън, Синистера
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР